2 Haziran 2015 Salı

Forex Analizleri Nelerdir?

Tüm yatırım araçlarında teknik ve temel analiz olmak üzere 2 tür alanda destek alabilirsiniz. Teknik analiz tamamı ile grafiklerle alakalıdır. Formasyonlar, trend çizgileri, destek direnç diyebiliriz.

Yalnız onu büyük ölçüde hareketlendiren temel analizdir ve bu tekniğe göre daha geniş kapsamlı ve sonsuz ihtimal şeklinde uzayabilir. Başarılı olmak için, iki analiz tekniğini de kendimize göre yorumlayıp, strateji geliştirmemiz gerekir.

Hangi Analizlere Güvenebiliriz?


Temel ve teknik açıdan yoğrulmuş ve gün içi gelişen piyasa şartlarında revize edilebilen analizleri aracı kurumlar paylaşır. Yalnız sabah, öğlen ve akşamüzeri bu tür destekler alınabilirken, canlı olarak telefon ile görüşmeler yapmanız biraz daha detaya inmenizi sağlayacaktır. Aracı kurumalar doğal olarak siz işlem yaptıkça para kazanır ve müşterilerinin para kazanmasını isterler.

Bazı kurumlar bu tür isteklerde bulunan kullanıcılar için daha kaliteli olan yatırım danışmanlığı hizmeti vermektedir. Burada iki tür seçenek karşımıza çıkıyor. Sadece teknik analiz bakımından analizler yani temel analizi hiçe sayan faktör. Ondan daha gelişmişi olan bir iki paragraf ile açıklama yaparak bu alanda uzman olan kişinin ortaya döktüğü analiz türüdür. İkinci yazdığımız bölümü bazı kurumlar sırf yatırım yapmanız koşulunda bile vermektedir.

Kendi Başınıza Neler Yapabilirsiniz?


Gann ve Elliot analiz klasik teknik analiz (hareketli ortalama, fibonacci, formasyonlar, Ichmoku) gibi göstergeler ile birlikte kullanılabilir. Piyasaların en çok dikkate aldığı oluşumları sizde göz ardı etmeyin. Piyasa yükseliyor fakat dirence geldiği halde geçemiyor diye siz bunu es geçip pozisyonunuzu alış şeklinde seçmeniz belki zarar yapmanıza bile neden olabilir.

Bazı kurumlar e-kitap tarzında analizlerin biraz daha detaylandırılmış şekli ile açıklamalar yapmaktadır ve ücretsizdir. Fakat bizim önerimiz formasyonlar, pattern kalıpları, fibonacci çalışmaları üzerine olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder